Sekretem tej zupy są kwasy oligogalakturonowe, które powstają podczas gotowania. Są podobne do receptorów na powierzchni ściany jelita i mogą mieć pozytywny wpływ na zdrowie jelit. Oprócz kwasów oligogalakturonowych marchewka dostarcza wielu ważnych witamin i minerałów. Na przykład witamina A, która wspiera równowagę bariery jelitowej oraz tolerancję immunologiczną jamy ustnej. W przypadku ostrej biegunki, psu należy podawać kilka razy dziennie zupę profesora Moro zamiast zwykłego jedzenia przez 1-2 dni. Drugiego lub trzeciego dnia zupę można zmieniać lub mieszać ze zwykłym pokarmem psa, aż jego stolec będzie ponownie stabilny.
Skład:
Marchewka (50%), woda, sól andyjska
Składniki analityczne:
Białko: 0,5% Zawartość tłuszczu: 0,1% Włókno surowe: 0,1% Popiół surowy: 1,4% Wilgotność: 93,5%
MJ/kg: 0,8
Zalecane dawkowanie:
Dorosły pies o normalnej wadze
(Waga psa - Zalecenie żywieniowe/dzień)
5kg 150 - 200g
10kg 300 - 400g
20kg 600 - 800g
30kg 900 - 1200g